Päärynä-suklaapiirakka resepti

Päärynä-suklaapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Piirakka on parasta jäähtyneenä ja maistuu erinomaiselta myös vietettyään yön jääkaapissa. Voit käyttää tuoreiden päärynöiden sijaan myös säilykepäärynöitä.

Ainesosat

Taikina:  
2,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl psylliumia
2 rkl sokeria
175 g maidotonta margariinia
1 rkl sitruunamehua
Voiteluun: maidotonta margariinia
Täyte:  
115 g tummaa maidotonta suklaata
3 kypsää päärynää
2 dl maidotonta "kermaa" (gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, sitruuna, päärynä, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon rasva. Lisää sitruunamehu. Muotoile taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kylmenemään 20 minuutiksi.

2. Voitele piirakkavuoka rasvalla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Raasta suklaa. Levitä raaste taikinapohjalle.

4. Kuori päärynät, leikkaa ne pituussuunnassa kahtia ja poista sisukset. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja levitä suklaaraasteen päälle kehän muotoon.

5. Kaada "kerma" päärynöiden päälle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpö 180 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.