
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkulliset pikkukakut valmistuvat nopeasti, kun paistat ne pienissä voipaperisissa kakkuvuoissa. Helppo koristelu syntyy kinuskikastikkeesta. Pinnalle voi ripotella vielä nonparelleja, mutta tarkista käyttämiesi nonparellien ainesosat, sillä osa nonparelleista sisältää esimerkiksi vehnää. Voit koristella kakut myös tomusokeri-vesikuorrutteella tai sulatetulla suklaalla. Reseptillä valmistuu 7 kakkuvuoassa paistettua pikkukakkua. Vaihtoehtoisesti voit paistaa taikinan yhdessä isossa kuivakakkuvuoassa.
Ainesosat
Kakut: | |
200 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
3 dl | päärynäsosetta |
4 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | maissitärkkelystä |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
Kinuskikastike: | |
1,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
0,25 dl | sokeria |
0,5 dl | siirappia |
0,75 rkl | perunajauhoa |
25 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Valmista kakut. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa sose vaahdon joukkoon.
3. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita kuivat aineet vaahtoon.
4. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä pellille seitsemän paperista kakkuvuokaa. Jaa taikina vuokiin.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja poista vuoat.
6. Valmista kinuskikastike. Mittaa neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot kattilaan. Sekoita.
7. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta pois liedeltä.
8. Lisää rasva kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
9. Valuta kinuskikastiketta kakuille.