Päärynä-kaurapaistos mikrossa resepti

Päärynä-kaurapaistos mikrossa
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Joskus tekee mieli nopeasti hyvää. Silloin mikroaaltouunissa kypsennettävät leivonnaiset ovat oiva valinta. Päärynöiden tilalla voit käyttää esimerkiksi omenoita tai luumuja. Kaurahiutaleet voit vaihtaa toisiin ruokavalioon sopiviin hiutaleisiin, esimerkiksi tattariin tai teffiin. Tarjoile paistoksen kanssa ruokavalioon sopivaa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Ainesosat

600 g päärynöitä
Kauramuru:  
75 g maidotonta margariinia
0,25-0,5 dl sokeria
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: päärynä, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese ja tarvittaessa kuori päärynät. Leikkaa kuutioiksi.

2. Siirrä päärynäkuutiot mikroaaltouunin kestävälle lautaselle (halkaisija n. 24 cm).

3. Valmista kauramuru. Sulata rasva mikroaaltouunissa. Sekoita rasvaan sokeri ja hiutaleet.

4. Ripottele kauramuru päärynöiden päälle vuokaan.

5. Kypsennä mikroaaltouunissa kuvun alla 800 watin teholla n. 5 minuuttia.