
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Joskus tekee mieli nopeasti hyvää. Silloin mikroaaltouunissa kypsennettävät leivonnaiset ovat oiva valinta. Päärynöiden tilalla voit käyttää esimerkiksi omenoita tai luumuja. Kaurahiutaleet voit vaihtaa toisiin ruokavalioon sopiviin hiutaleisiin, esimerkiksi tattariin tai teffiin. Tarjoile paistoksen kanssa ruokavalioon sopivaa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Ainesosat
600 g | päärynöitä |
Kauramuru: | |
75 g | maidotonta margariinia |
0,25-0,5 dl | sokeria |
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
päärynä, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese ja tarvittaessa kuori päärynät. Leikkaa kuutioiksi.
2. Siirrä päärynäkuutiot mikroaaltouunin kestävälle lautaselle (halkaisija n. 24 cm).
3. Valmista kauramuru. Sulata rasva mikroaaltouunissa. Sekoita rasvaan sokeri ja hiutaleet.
4. Ripottele kauramuru päärynöiden päälle vuokaan.
5. Kypsennä mikroaaltouunissa kuvun alla 800 watin teholla n. 5 minuuttia.