Päärynä-hillotäytekakku resepti

Päärynä-hillotäytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytekakku on juhlapöydän klassikko. Tässä kakussa on riisistä tehty munaton kakkupohja. Täytteenä käytetään säilykepäärynää ja vadelmahilloa, mutta voit valita myös jonkin toisen ruokavalioon sopivan ja mieluisan hillon. Jos haluat kakusta vähemmän makean, korvaa osa hillosta soseella. Kakkuun voi käyttää myös tuoretta päärynää, mutta kannattaa ostaa päärynät ajoissa kotiin kypsymään, jotta ne eivät ole liian kovia. Koristelussa voi käyttää esimerkiksi maidottomasta valkosuklaasta tehtyjä koristeita. Reseptikuvassa valkosuklaakoristeisiin siivilöitiin hieman tomusokeria päälle ennen kuin ne nostettiin jääkaappiin jähmettymään.

Ainesosat

Kakkupohja:  
3 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
4,5 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl omenaviinietikkaa
4,5 dl hienoa riisijauhoa
2 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl psylliumia
Valkosuklaakoristeet:  
70 g maidotonta valkosuklaata
Täytteet ja koristelu:  
2 purkkia (á 415g/230g) säilykepäärynöitä
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta)
n. 2,5 dl hilloa (esim. vadelmasta)
  valkosuklaakoristeita
Kostutus: säilykepäärynöiden lientä
Linkitetyt ruoka-aineet: oliiviöljy, ruokosokeri, päärynä, kookos, vadelma, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, etikka, omena, E223, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, psylliumsiemen, kaakaovoi, riisitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista kakkupohja. Sekoita kulhossa kasvijuoma, öljy ja etikka.

2. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja psyllium.

3. Yhdistä nestemäiset ja kuivat aineet. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaiseksi suorakaiteeksi.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Pohja jää vaaleaksi.

5. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kuin leikkaat sen kolmeen yhtä suureen suorakaiteen malliseen osaan.

6. Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa varoen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Siirrä sula suklaa pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota kuvioita leivinpaperille. Nosta jähmettymään jääkaappiin.

7. Kuutioi kakun väliin tulevat päärynät (noin 3 päärynänpuolikasta/kerros). Viipaloi koristeeksi tulevat päärynät. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.

8. Kokoa kakku. Nosta yksi kakkupohja tarjoilulautaselle. Kostuta säilykepäärynöiden liemellä. Levitä pohjalle hilloa, vaahtoa ja päärynäpaloja. Kokoa toinen kerros samoin. Nosta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi.

9. Koristele kakku vaahdolla, päärynöillä ja suklaakoristeilla.