
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Valmista perunasalaatti vaihteeksi paahdetuista perunoista. Lisää salaattiin esimerkiksi oliiveja, omenaa, sipulia, ruohosipulia tai rucolaa. Voit nopeuttaa ruuanlaittoa valitsemalla kaupan valmismajoneesin (tarkista sopivuus).
Ainesosat
Majoneesi: | |
0,25 dl | soijajuomaa |
0,75 dl | rypsiöljyä |
0,25 rkl | sitruunamehua |
ripaus | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
Muut ainekset: | |
500 g | kiinteitä perunoita |
0,5 rkl | öljyä |
50 g | aurinkokuivattua tomaattia |
0,25 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Valmista ensin majoneesi. Mittaa ainekset korkeaan ja kapeahkoon kulhoon.
2. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja anna käydä hetki. Nosta käynnissä olevaa sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin, kunnes seos on kauttaaltaan paksua ja valkeaa.
3. Pese perunat huolellisesti esimerkiksi juuresharjalla. Pilko perunat, laita pellille ja sekoita joukkoon öljy. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Sekoita kerran paiston aikana.
4. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä ne kulhossa perunapalojen ja mausteiden kanssa. Sekoita majoneesi varoen joukkoon.
Vinkki: Koristele esimerkiksi rucolalla.