Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maukas ruoka porosta. Maut tiivistyvät ruuan jäähtyessä, joten osso bucco on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Voit lisätä pataan myös pilkottua porkkanaa tai naurista. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainesosat
12 kpl | poron potkaviipaleita |
3 rkl | tattarijauhoja |
0,5 tl | jauhettua valkopippuria |
2 rkl | maidotonta margariinia |
1 rkl | vettä |
2 dl | lihalientä (tarkista sopivuus) |
2 | sipulia |
3 | valkosipulinkynttä |
2 dl | punaviiniä |
3 rkl | tomaattisosetta |
4 | tomaattia |
1-2 tl | salviaa |
1 tl | rosmariinia |
1-2 tl | suolaa |
Valmistusohje
1. Puhdista potkaviipaleista mahdolliset luunsirut ja kuivaa pinta talouspaperilla.
2. Saksi viipaleiden reunoihin 3-4 leikkausta. Näin liha ei kypsyessään pullahda hassunnäköiseksi.
3. Pyörittele potkaviipaleet jauho-mausteseoksessa molemmin puolin. Kopauta ylimääräiset jauhot pois.
4. Paista potkaviipaleisiin rasvassa pannulla ruskea pinta. Siirrä pataan.
5. Kaada pannulle ruokalusikallinen vettä. Sekoita kevyesti ja kaada pannun neste pataan.
6. Lisää pataan valmis lihaliemi, kuutioidut sipulit ja valkosipulit.
8. Hauduta pataa vielä n. 45 minuuttia, kunnes lihat alkavat irrota luiden ympäriltä
9. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.