Osso bucco porosta resepti

Osso bucco porosta
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukas ruoka porosta. Maut tiivistyvät ruuan jäähtyessä, joten osso bucco on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Voit lisätä pataan myös pilkottua porkkanaa tai naurista. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainesosat

12 kpl poron potkaviipaleita
3 rkl tattarijauhoja
0,5 tl jauhettua valkopippuria
2 rkl maidotonta margariinia
1 rkl vettä
2 dl lihalientä (tarkista sopivuus)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl punaviiniä
3 rkl tomaattisosetta
4 tomaattia
1-2 tl salviaa
1 tl rosmariinia
1-2 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: poro/peura, valkopippuri, vesi, hiivauute, sipuli, valkosipuli, viinirypäle/rusina, tomaatti, salvia, rosmariini, ruokasuola, tattari, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Puhdista potkaviipaleista mahdolliset luunsirut ja kuivaa pinta talouspaperilla.

2. Saksi viipaleiden reunoihin 3-4 leikkausta. Näin liha ei kypsyessään pullahda hassunnäköiseksi.

3. Pyörittele potkaviipaleet jauho-mausteseoksessa molemmin puolin. Kopauta ylimääräiset jauhot pois.

4. Paista potkaviipaleisiin rasvassa pannulla ruskea pinta. Siirrä pataan.

5. Kaada pannulle ruokalusikallinen vettä. Sekoita kevyesti ja kaada pannun neste pataan.

6. Lisää pataan valmis lihaliemi, kuutioidut sipulit ja valkosipulit.

7. Anna padan hautua hiljalleen n. 45 minuuttia. Lisää punaviini, tomaattisose, pilkotut tomaatit ja mausteet.

8. Hauduta pataa vielä n. 45 minuuttia, kunnes lihat alkavat irrota luiden ympäriltä

9. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.