Omenatuorepuuro tattarisuurimoista resepti

Omenatuorepuuro tattarisuurimoista
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuorepuuron voi valmistaa myös suurimoista. Liota aineksia yön yli ja pyöräytä aamulla tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Mausta puuroa halutessasi kanelilla tai kardemummalla. Kokeile valmistaa tuorepuuroa myös päärynöistä tai luumuista.

Ainesosat

2 pientä omenaa
2 dl tattarisuurimoita
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
3,5 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: omena, auringonkukka/siemenet, vesi, tattari, pellavansiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
2
kpl

1. Pese ja tarvittaessa kuori omenat. Poista siemenkota ja pilko paloiksi.

2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Nosta jääkaappiin yön yli.

3. Pyöräytä puuro tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

4. Jaa lautasille. Koristele halutessasi hedelmäpaloilla.