Omenasämpylät resepti

Omenasämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Omenan sijasta voit laittaa sämpylöihin myös juuresraastetta.

Ainesosat

25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
0,5 dl tattarihiutaleita
1 dl omenaraastetta
1 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
4,5 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
2 rkl maidotonta sulatettua margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, siirappi, omena, ruokasuola, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
15
kpl

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää hiutaleet, omenaraaste ja mausteet.

2. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla joukkoon jauhot ja rasva. Taikina saa olla melko tiivistä, koska omena pehmentää taikinaa sen kohotessa.

3. Nostele taikinasta lusikalla sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille. Kohota 30 minuuttia.

4. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.