
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Omenan sijasta voit laittaa sämpylöihin myös juuresraastetta.
Ainesosat
25 g | tuorehiivaa |
2 dl | vettä |
0,5 dl | tattarihiutaleita |
1 dl | omenaraastetta |
1 rkl | siirappia |
0,5 tl | suolaa |
4,5 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
2 rkl | maidotonta sulatettua margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, hiiva, siirappi, omena, ruokasuola, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
15
kpl
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää hiutaleet, omenaraaste ja mausteet.
2. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla joukkoon jauhot ja rasva. Taikina saa olla melko tiivistä, koska omena pehmentää taikinaa sen kohotessa.
3. Nostele taikinasta lusikalla sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille. Kohota 30 minuuttia.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.