Omenapiirakka resepti

Omenapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Syksyinen omenapiirakka on kaunista katsella ja herkullista syödä. Tarjoa piirakka esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
0,75 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 tl leivinjauhetta
4 kotimaista omenaa
2 tl kanelia
0,75 dl fariinisokeria
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, omena, kaneli, siirappi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita joukkoon jauhot ja vanilliinisokeri siivilän läpi sihdaten.

3. Ota taikinasta sivuun noin 1,5 dl. Se ripotellaan lopuksi piirakan päälle.

4. Lisää kulhoon muna, neste ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.

5. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm). Kaada taikina vuokaan.

6. Pese omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Painele viipaleet kevyesti taikinaan.

7. Ripottele pinnalle kanelia ja fariinisokeria sekä alussa sivuun jätetty taikina.

8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.