
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton kookokselta maistuva kakkupohja, jonka päälle asetellaan ohuita omenalohkoja. Kuvan kakussa omenalohkot jätettiin kakkutaikinan pinnalle. Jos painat niitä syvemmälle, ne jäävät paistuessa osittain kakun sisään piiloon. Tarjoile kakku sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Omenasoseen (1,5 dl) sijaan, voit laittaa kakkuun 2 kananmunaa, jos ne sopivat ruokavalioosi. Soijajugurtin sijaan voit käyttää myös muuta jugurttivalmistetta.
Ainesosat
3 dl | perunajauhoja |
3 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | kookoshiutaleita |
150 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | omenasosetta |
1 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | kookoshiutaleita |
Lisäksi: | |
2-3 | omenaa |
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää jauhoseokseen huoneenlämpöinen rasva pieninä nokareina. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää hedelmäsose ja "jugurtti". Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 23 cm). Pohjassa voit käyttää myös leivinpaperia. Kaada taikina vuokaan.
5. Halutessasi kuori omenat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja paina lohkot taikinan päälle.
6. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.