
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Valmista raikasta omenamehutiivistettä helposti sitruunahapolla. Tiivistettä tulee n. 1 litra. Mehun sekoitussuhde on yksi osaa tiivistettä ja kolme osaa vettä. Tällä ohjeella tulee siis neljä litraa valmista mehua. Voit valmistaa samalla menetelmällä mehua myös esimerkiksi päärynöistä tai raparperista. Sitruunahapolla valmistettu mehu säilyy jääkaapissa hyvänä noin kaksi viikkoa.
Kokeile sekoittaa hieman tiivistettä ruokavalioosi sopivaan jugurttivalmisteeseen. Saat herkullista maustettua omenajugurttia.
Ainesosat
1,5 litraa | omenapaloja |
1 l | vettä |
0,25 tl | sitruunahappoa |
1 dl | sokeria |
Valmistusohje
1. Pese omenat. Poista siemenkodat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Voit myös raastaa omenat.
2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää omenat ja kiehauta.
3. Sekoita kattilaan sitruunahappo. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi.
4. Siivilöi omenat pois. Sekoita mehuun sokeri. Pullota puhtaisiin pulloihin. Säilytä jääkaapissa.