
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pastavuoka broilerista, kasviksista ja omenoista. Omenat tuovat ruokaan mehevyyttä ja pyöristävät makuja. Ruuanvalmistukseen sopivia omenalajikkeita ovat mm. Melba, Samo, Lobo ja Punainen kaneli. Mikäli omenat eivät sovi ruokavalioosi, voit korvata ne esimerkiksi päärynöillä tai persikoilla. Vinkki: voit tuunata halutessasi kastiketta lisäämällä kastikkeeseen jonkin maidottoman tuorejuustovalmisteen.
Ainesosat
2-3 | omenaa |
500 g | vihannessekoitusta tai sama määrä kasviksia: |
(200 g | paprikaa) |
(200 g | porkkanaa) |
(100 g | kukkakaalia) |
1 | sipuli |
200 g | gluteenitonta pastaa |
300 g | broileria |
2 tl | mustapippuria |
2 tl | rakuunaa |
1 tl | meiramia |
0,5- 1 tl | ruokasuolaa |
5 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
5 dl | omenasosetta |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi omenat. Jos käytät tuoreita kasviksia, kuori, huuhtele ja pilko ne. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sipuli pannulla ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan myös kypsentämätön pasta. (Jos käytät tuoreita kasviksia, voit paistaa paprikaa ja porkkanaa hetken pannulla ennen lisäämistä vuokaan.)
3. Kypsennä broileri öljytilkassa pannulla. Mausta hieman sopivilla mausteilla. Lisää broileri, omenakuutiot ja vihannekset uunivuokaan. Kääntele ainekset sekaisin.
4. Sekoita keskenään "kerma" ja omenasose. Mausta hieman sopivilla mausteilla. Kaada kastike vuokaan.
5. Paista 150-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.