
Puurot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Täyttävä puuro hautuu uunissa valmiiksi. Suolaa voit lisätä maun mukaan, mutta puuro maistuu myös ilman suolaa.
Ainesosat
3 (n. 300 g) | omenaa |
1 l | vettä |
2 dl | tattarisuurimoita |
1 rkl | siirappia |
suolaa | |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
omena, vesi, ruokasuola, siirappi, tattari, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese omenat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Voitele uunivuoka.
2. Laita ainekset uunivuokaan ja sekoita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia. Jos käytät laakeaa uunivuokaa, kypsennysaika on 1,5 tuntia. Pienemmässä vuoassa kypsennysaika on kaksi tuntia. Sekoita kerran ensimmäisen puolen tunnin paiston jälkeen.
(Voit myös liottaa suurimoita vedessä etukäteen muutaman tunnin, jolloin kypsennysaika lyhenee. Omenan tilalle sopivat myös esimerkiksi luumu, raparperi ja puolukka.)