
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Omenasose tuo pehmeyttä ja hieman makeutta leipätaikinaan. Makeuden tasapainoksi näihin leipiin ripotellaan päälle maidotonta juustoraastevalmistetta. Tattarijauhojen sijaan voit käyttää myös esimerkiksi teffjauhoa tai täysjyväriisijauhoa. Nauti leivät uunituoreina.
Ainesosat
3 dl | tattarijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
1,5 dl | omenasosetta |
0,5 dl | vettä |
3 rkl | rypsiöljyä |
0,5 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, omena, vesi, tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
2. Lisää omenasose, vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Nostele taikinasta neljä kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele noin sentin paksuisiksi leiviksi öljytyin käsin. Pistele leivät haarukalla.
4. Painele "juusto" leipien päälle.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.