Omena-riisipaistos resepti

Omena-riisipaistos
Jälkiruuat
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Omenapaistos on helppo jälkiruoka. Tässä reseptissä omenapalojen päälle ripotellaan riisihiutaleista tehty muruseos. Riisihiutaleet jäävät rapsakoiksi myös paiston jälkeen. Saat muruseokseen paahteisemman maun, jos käytät fariinisokeria. Voit maustaa murua myös kanelilla tai kardemummalla. Tarjoile paistoksen kanssa ruokavalioon sopivaa jäätelöä.

Ainesosat

1 kg omenoita
150 g maidotonta margariinia
3 dl riisihiutaleita
1 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: omena, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese omenat. Poista siemenkodat. Pilko omenat paloiksi.

2. Siirrä omenapalat uunivuokaan.

3. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, hiutaleet ja sokeri. Ripottele muruseos omenoiden päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia, kunnes muruseos saa väriä.