Omena-puolukkapiirakka resepti

Omena-puolukkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Makea omena ja kirpeä puolukka ovat loistava makupari piirakkaan. Ruokavalioon sopiva jäätelö tai vaniljakastike kruunaa täyteläisen maun.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 dl perunajauhoja
1 dl täysjyväriisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Päälle:  
3-4 omenaa
1,5 dl puolukoita
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, omena, puolukka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sulata rasva kattilassa. Ota pois levyltä. Lisää kattilaan kasvijuoma.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon neste-rasvaseos hyvin sekoittaen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

5. Pese, kuori ja viipaloi omenat. Kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen.

6. Lado omenaviipaleet vieriviereen taikinan pinnalle. Ripottele lopuksi päälle marjat ja halutessasi sokeria.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.