
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton ruokaleipä, jossa makua antavat puolukat ja omena. Peltileipä on nopea tehdä, koska aikaa ei kulu leipien muotoiluun.
Ohje: Diana Zeilstra
Ainesosat
5 dl | vettä |
2 tl | psylliumia |
2 rkl | täysjyväriisihiutaleita |
1 tl | suolaa |
100 g | puolukoita |
1 | omena raastettuna |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 dl | täysjyväriisijauhoja |
1 dl | kvinoajauhoja |
2 dl | maissijauhoja |
Valmistusohje
1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen psyllium ja hiutaleet. Anna seoksen turvota 15 minuuttia.
2. Lisää suola, puolukat ja raastettu omena.
3. Yhdistä jauhot ja sekoita ne taikinaan muutaman desilitran erissä. Sekoita huolellisesti.
4. Ripottele uunipellille leivinpaperin päälle (riisi)jauhoa ja kumoa taikina pellille.
5. Painele taikinaa ohuemmaksi ja ripottele halutessasi jauhoja päälle. Taputtele jauhotettu taikina haluamasi kokoiseksi levyksi (noin uunipellillinen) ja kuvioi haarukalla.
6. Paista 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Nosta leipä paistamisen jälkeen leivinpaperin kera ritilälle jäähtymään.