
Jälkiruuat
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Omenien hapokkuus taittuu makean murupaistoksen alla. Jos kaneli sopii ruokavalioon, voit ripotella omenien päälle 1 tl kanelia. Voit valmistaa paistoksen myös esimerkiksi päärynöistä tai luumuista. Tarjoile lämpimän paistoksen kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Ainesosat
5 | omenaa |
1 rkl | sokeria |
Muruseos: | |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3 rkl | sokeria |
75 g | maidotonta margariinia |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
omena, ruokosokeri, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese omenat ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja lado voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle sokeria.
2. Sekoita jauhoseos, sokeri ja rasva muruseokseksi seokseksi. Ripottele muruseos omenalohkojen päälle.
3. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.