Omena-murupaistos resepti

Omena-murupaistos
Jälkiruuat
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Omenien hapokkuus taittuu makean murupaistoksen alla. Jos kaneli sopii ruokavalioon, voit ripotella omenien päälle 1 tl kanelia. Voit valmistaa paistoksen myös esimerkiksi päärynöistä tai luumuista. Tarjoile lämpimän paistoksen kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Ainesosat

5 omenaa
1 rkl sokeria
Muruseos:  
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 rkl sokeria
75 g maidotonta margariinia
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: omena, ruokosokeri, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese omenat ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja lado voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle sokeria.

2. Sekoita jauhoseos, sokeri ja rasva muruseokseksi seokseksi. Ripottele muruseos omenalohkojen päälle.

3. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.