
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Paistos, jossa on suutuntumaa omenoista, pohjalla marjoja ja päällä mantelimurua. Voit käyttää mitä marjoja tahansa. Kuvassa mustikat laitettiin vuoan pohjalle, joten ne eivät värjänneet omenaa.
Nauti lämpimänä ruokavalioon sopivan jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Tai kylmänä sellaisenaan. Ja jos paistosta jää, se sopii vaikka maidottoman maustamattoman jugurttivalmisteen kaveriksi.
Ainesosat
200 g | pakastemarjoja (esim. mustikka) |
1,2 kg | omenoita |
1 rkl | vettä |
3 rkl | juoksevaa hunajaa |
Muruseos: | |
3 dl | mantelijauhoa |
75 g | maidotonta margariinia |
1 tl | juoksevaa hunajaa |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Voitele uunivuoka (halkaisija n. 27 cm). Levitä pohjalle marjat.
2. Kuori ja kuutio omena. Mitä pienempiä kuutioita teet, sitä pehmeämmäksi ne kypsyvät uunissa. Lisää omenakuutiot vuokaan.
3. Lisää joukkoon loraus vettä ja valuta hunaja päälle.
4. Valmista muruseos. Sekoita ainekset keskenään. Ripottele sormin murunokareita omenoiden päälle.
5. Paista 150-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.