Omena-marjamuru resepti

Omena-marjamuru
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Paistos, jossa on suutuntumaa omenoista, pohjalla marjoja ja päällä mantelimurua. Voit käyttää mitä marjoja tahansa. Kuvassa mustikat laitettiin vuoan pohjalle, joten ne eivät värjänneet omenaa.

Nauti lämpimänä ruokavalioon sopivan jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Tai kylmänä sellaisenaan. Ja jos paistosta jää, se sopii vaikka maidottoman maustamattoman jugurttivalmisteen kaveriksi.

Ainesosat

200 g pakastemarjoja (esim. mustikka)
1,2 kg omenoita
1 rkl vettä
3 rkl juoksevaa hunajaa
Muruseos:  
3 dl mantelijauhoa
75 g maidotonta margariinia
1 tl juoksevaa hunajaa
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: mustikka, omena, vesi, hunaja, manteli, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Voitele uunivuoka (halkaisija n. 27 cm). Levitä pohjalle marjat.

2. Kuori ja kuutio omena. Mitä pienempiä kuutioita teet, sitä pehmeämmäksi ne kypsyvät uunissa. Lisää omenakuutiot vuokaan.

3. Lisää joukkoon loraus vettä ja valuta hunaja päälle.

4. Valmista muruseos. Sekoita ainekset keskenään. Ripottele sormin murunokareita omenoiden päälle.

5. Paista 150-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.