Omena-mantelipiirakka resepti

Omena-mantelipiirakka
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä kaunis piirakka maistuu niin arkisissa kahvihetkissä kuin juhlapäivinä. Omenan tilalla voit käyttää myös päärynää. Jos manteli ei sovi ruokavalioosi, voit korvata sen taikinassa kookosjauhoilla ja jauhottaa piirakkavuoan esimerkiksi karkealla riisijauholla. Tarjoa ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ohje: Risenta

Ainesosat

Taikina:  
200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl mantelijauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 muna
0,75 dl kasvijuomaa (esim. mantelista)
1 tl vanilliinisokeria
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl mantelijauhoja
Päälle:  
3-4 omenaa
  kanelia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, manteli, omena, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, tattari, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri.

2. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Lisää jauhoseos vähitellen sokeri-rasvaseokseen.

3. Lisää taikinaan muna, neste ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. 

4. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.

5. Lohko omenat ja asettele ne taikinan päälle haluamaasi muotoon. Jos haluat piirakasta koristeellisemman, voit vuolla omenasta kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita, jotka asettelet taikinan päälle "ruusukkeen" muotoon.

6. Ripottele pinnalle kanelia.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.