
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä kaunis piirakka maistuu niin arkisissa kahvihetkissä kuin juhlapäivinä. Omenan tilalla voit käyttää myös päärynää. Jos manteli ei sovi ruokavalioosi, voit korvata sen taikinassa kookosjauhoilla ja jauhottaa piirakkavuoan esimerkiksi karkealla riisijauholla. Tarjoa ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ohje: Risenta
Ainesosat
Taikina: | |
200 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
2 dl | mantelijauhoja |
1 dl | tattarijauhoja |
1 | muna |
0,75 dl | kasvijuomaa (esim. mantelista) |
1 tl | vanilliinisokeria |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | mantelijauhoja |
Päälle: | |
3-4 | omenaa |
kanelia |
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri.
2. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Lisää jauhoseos vähitellen sokeri-rasvaseokseen.
3. Lisää taikinaan muna, neste ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.
5. Lohko omenat ja asettele ne taikinan päälle haluamaasi muotoon. Jos haluat piirakasta koristeellisemman, voit vuolla omenasta kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita, jotka asettelet taikinan päälle "ruusukkeen" muotoon.
6. Ripottele pinnalle kanelia.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.