Omena-kaurapiirakka resepti

Omena-kaurapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Omena ja kaura sopivat erinomaisesti yhteen. Tämä piirakka on helppo ja nopea tehdä. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen. Ulkomaiset omenat voi halutessaan kuoria. Kauran sijasta piirakkaan voi käyttää tattarihiutaleita ja tattarijauhoja. Tarjoa piirakan kanssa esimerkiksi itse tehtyä vaniljakastiketta.

Ainesosat

Taikina:  
150 g maidotonta margariinia
1 dl fariinisokeria
0,5 dl säilykekikherneen lientä
0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl maissitärkkelystä
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan: maidotonta margariinia
Täyte:  
3 omenaa
1 tl kardemummaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, omena, kardemumma, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kikherne, merisuola, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, E450

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää kikherneliemi hyvin sekoittaen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Voitele pyöreä piirakkavuoka. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja hieman myös laidoille.

5. Pese ja kuutioi täytteen omenat. Levitä omenat piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle kardemummaa.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.