Omena-kanelipikkuleivät resepti

Omena-kanelipikkuleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä pikkuleivissä maistuu kaneli ja omena. Kanelin voi jättää myös pois ja pikkuleipien väliin voi laittaa myös muuta ruokavalioon sopivaa hilloa tai marmeladia.

Ainesosat

1 dl sokeria
200 g maidotonta margariinia
3,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1,5 tl kanelia
Täyte:  
200 g omenamarmeladia tai -hilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kaneli, omena, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia, mieluiten yön yli.

4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota piparimuotilla taikinasta esimerkiksi pyöreitä pikkuleipiä. Voit käyttää myös juomalasia muottina. Paista ensin yksi koepikkuleipä, jotta näet, onko taikinassa riittävästi jauhoja. Jos pikkuleipä leviää pellillä, lisää taikinaan n. 0,5 dl jauhoseosta.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen täyttämistä.

6. Levitä hilloa pikkuleivälle ja paina kaksi pikkuleipää varovasti vastakkain.