
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hapokas omena sopii hyvin yhteen makean kauramurun kanssa. Omenan sijaan voit käyttää myös muita ruokavalioon sopivia hedelmiä ja marjoja. Voit valmistaa muruseoksen myös muista hiutaleista kuten tattari, hirssi tai riisi. Halutessasi voit ripotella omenoiden päälle tai murun joukkoon hiukan kanelia tai muuta mieluista maustetta. Tarjoile paistos esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen, jäätelön tai sorbetin kanssa.
Vinkki: Jos haluat omenapaloista pehmeitä ja läpikypsiä, pilko ne ihan pieniksi paloiksi. Voit myös lisätä vuokaan omenoiden joukkoon 1-2 rkl vettä. Jos taas haluat, että omenapalat jäävät osittain tuoreen oloiseksi ja niissä on purutuntumaa, jätä ne 1-2 cm kuutioiksi. Myös omenalajien välillä on eroja.
Erimenun Kauratoska-omenapaistos-reseptiin verrattuna tässä hiutalemurua on suhteessa paljon enemmän.
Ainesosat
1 l | omenanpaloja |
0,25 dl | sokeria |
150 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
6 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
Valmistusohje
1. Pese ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Mitä pienemmiksi pilkot, sitä nopeammin ja paremmin ne kypsyvät. Laita palat uunivuokaan (halkaisija 24 cm).
2. Ripottele sokeri omenapalojen päälle.
3. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri ja hiutaleet. Sekoita ja lisää muruseos omenapalojen päälle.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna hautua vielä muutama minuutti.