
Salaatit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Herkullinen salaatti lohesta ja ohrasuurimoista. Gluteenittomaksi reseptin saa helposti käyttämällä ohran tilalla esim. kvinoaa tai tattarisuurimoita.
Ohje: Hunajainen Sam
Ainesosat
2 dl | ohrasuurimoita |
1 l | vettä |
200 g | kylmäsavulohta |
100 g | punasipulia |
0,25 dl | balsamicoa (tarkista ainesosat) |
2 rkl | öljyä |
2 rkl | juoksevaa hunajaa |
ripaus | mustapippuria |
1 dl | tuoretta persiljaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ohra (vilja), vesi, lohi, sipuli, etikka, persilja, rypsiöljy, hunaja, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Keitä ohrasuurimoita vedessä 20-30 minuuttia (tarkista keittoaika pakkauksesta). Valuta ylimääräinen vesi pois. Jäähdytä.
2. Pilko kylmäsavulohi.
3. Kuori ja kuutioi punasipuli. Sekoita yhteen balsamicon, öljyn ja hunajan kanssa.
4. Sekoita sipuliseos ja lohi keitetyn ohran joukkoon.
5. Sekoita joukkoon pippuri ja silputtu persilja.