Notkea kinuskikastike resepti

Notkea kinuskikastike
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Notkea kinuskikastike sopii jäätelön kanssa, kakkujen koristeeksi ja karpaloiden kanssa nautittavaksi. Erimenusta löytyy resepti myös paksuun kinuskikastikkeeseen. Ohjeella tulee n. 2 dl kastiketta. Tässä reseptissä on käytetty gluteenitonta kaurajuomaa, mutta voit valmistaa kastikkeen myös jostakin toisesta kasvijuomasta.

Reseptikuvassa kastikkeella on koristeltu tiikerikakku.

Ainesosat

1,5 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
0,25 dl sokeria
0,5 dl siirappia
0,75 rkl perunajauhoja
25 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, ruokasuola, E101, perunatärkkelys(jauho), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Mittaa neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot kattilaan. Sekoita.

2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta pois liedeltä.

3. Lisää rasva kattilaan. Sekoita tasaiseksi.