
Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Notkea kinuskikastike sopii jäätelön kanssa, kakkujen koristeeksi ja karpaloiden kanssa nautittavaksi. Erimenusta löytyy resepti myös paksuun kinuskikastikkeeseen. Ohjeella tulee n. 2 dl kastiketta. Tässä reseptissä on käytetty gluteenitonta kaurajuomaa, mutta voit valmistaa kastikkeen myös jostakin toisesta kasvijuomasta.
Reseptikuvassa kastikkeella on koristeltu tiikerikakku.
Ainesosat
1,5 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,25 dl | sokeria |
0,5 dl | siirappia |
0,75 rkl | perunajauhoja |
25 g | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, siirappi, vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, ruokasuola, E101, perunatärkkelys(jauho), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl
1. Mittaa neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot kattilaan. Sekoita.
2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta pois liedeltä.
3. Lisää rasva kattilaan. Sekoita tasaiseksi.