Nopeat churrot resepti

Nopeat churrot
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä churrotaikina on nopea tehdä. Uppopaistaminen tulee tehdä ajatuksella ja varovasti. Taikinasta tulee n. 24 kymmensenttistä churroa.

Voit syödä churrot sellaisenaan. Vaihtoehtoisesti voit pyöritellä ne pelkässä sokerissa tai halutessasi voit lisätä sokeriin ruokavaliosi salliessa esim. kanelia tai muuta maustetta. Nauti sellaisenaan tai dippaa suklaakastikkeessa.

Ainesosat

2,5 dl vettä
100 g maidotonta margariinia
0,25 tl suolaa
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 kananmunaa
Paistamiseen: 7-10 dl rypsiöljyä
Pinnalle: sokeria
  kanelia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, kananmuna, ruokosokeri, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kananmunat kevyeksi vaahdoksi kulhossa.

2. Laita kattilaan vesi, margariini ja suola, ja kiehauta ne sekaisin. Nosta liedeltä.

3. Lisää kattilaan jauhot ja sekoita taikinaa käsivatkaimella muutama minuutti.

4. Lisää kattilaan kananmunavaahto ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta tulee kiinteä.

5. Nosta taikina pursotuspussiin, jossa on (mielellään) tähdenmallinen tylla.

6. Laita kattilan pohjalle paistoöljyä n. 4 cm. Varaa viereen kattilan kansi mahdollisen rasvapalon tukahduttamiseksi. Kuumenna öljyä n. 170-180 asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun pala taikinaa nousee heti pintaan ja öljy alkaa porista taikinan ympärillä.

7. Pursota taikinasta varovasti kattilan yläpuolella öljyyn esim. 10 cm mittaisia pötköjä. Käytä katkaisemiseen puhtaita saksia tai vaikka lusikankärkeä. Varo, ettei pursotuspussi tai kätesi osu lähelle kuumaa öljyä.

8. Churro saattaa pysyä paikallaan niin, että toinen puoli paistuu ensin. Käännä sitten reikäkauhalla churro toisinpäin. Jos churro pyörii öljyssä, kääntele tarpeen mukaan. Paista churroihin vähän tummaa pintaa. Paistaminen kannattaa kokeilla ensin yhdellä churrolla, jolloin voit varmistaa paistamiseen tarvittavan ajan (3-5 minuuttia).

9. Kun churrot ovat kypsän ruskeita, nosta ne reikäkauhalla kattilasta talouspaperin päälle. Ylimääräinen rasva imeytyy siihen.

10. Anna jäähtyä hetken ja halutessasi pyörittele churrot esim. kanelilla maustetussa sokerissa. Tarjoile lämpimänä.