
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Peltileipä valmistuu hyvinkin nopeasti ja helposti. Tässä vehnättömässä reseptissä on käytetty viljoista vain gluteenitonta kauraa. Leipää ei tarvitse kohottaa.
Ainesosat
2,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2,5 tl | leivinjauhetta |
1 tl | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
50 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl
1. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon.
2. Sulata rasva. Lisää se ja neste taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Tee leivinpaperilla päällystetylle uunipellille joko yksi iso peltileipä, kaksi puolikasta tai useita pienempiä. Tasoita leipien reunat ja pinta mieltymystesi mukaan. Jos jätät rosoisuutta pintaan ja reunaan, saat enemmän rapeita kohtia.
4. Paista heti 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
5. Tarjoa lämpimänä.