Nopea peltileipä kaurasta resepti

Nopea peltileipä kaurasta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Peltileipä valmistuu hyvinkin nopeasti ja helposti. Tässä vehnättömässä reseptissä on käytetty viljoista vain gluteenitonta kauraa. Leipää ei tarvitse kohottaa.

Ainesosat

2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
50 g maidotonta margariinia
2,5 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon.

2. Sulata rasva. Lisää se ja neste taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

3. Tee leivinpaperilla päällystetylle uunipellille joko yksi iso peltileipä, kaksi puolikasta tai useita pienempiä. Tasoita leipien reunat ja pinta mieltymystesi mukaan. Jos jätät rosoisuutta pintaan ja reunaan, saat enemmän rapeita kohtia.

4. Paista heti 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

5. Tarjoa lämpimänä.