Nopea kurkku-jäävuorisalaattitäyte resepti

Nopea kurkku-jäävuorisalaattitäyte
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Jos kaipaat leivän päälle jotain vähän erilaista, kokeile tehdä ruokavalioosi sopivista kasviksista täytteitä. Tässä on perusohje lehdellisen salaatin ja kurkun hyödyntämiseen. Voit halutessasi maustaa sitä silppuamalla joukkoon pienen määrän mieluisaa tuoreyrttiä (kuten tilli, persilja tai basilika). Ainesten yhdistämiseen sopii esim. maidosta tehty tai kasvipohjainen jugurtti- tai tuorejuustovalmiste - oma ruokavalio huomioiden.

Ainesosat

400 g kurkkua
100 g jäävuorisalaattia
0,5 dl maidotonta maustamatonta jugurttia (esim. soijasta)
ripaus sokeria
pieni ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: kurkku, lehdellinen salaatti, ruokosokeri, ruokasuola, vesi, soijapapu, E440, E333, E331, E330, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Pese kurkku. Raasta se karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään valumaan. Painele lusikalla, jotta liika neste irtoaa. (Hyödynnä kurkkumehu vaikka juomassa.)

2. Pese salaatti. Pilko se ohuiksi suikaleiksi.

3. Sekoita ainekset. Kurkusta saattaa irrota vieläkin nestettä, joten jätä täyte mielummin liian kuivaksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

4. Tarjoa täyte esim. leivän päällä.