
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Jos kaipaat leivän päälle jotain vähän erilaista, kokeile tehdä ruokavalioosi sopivista kasviksista täytteitä. Tässä on perusohje lehdellisen salaatin ja kurkun hyödyntämiseen. Voit halutessasi maustaa sitä silppuamalla joukkoon pienen määrän mieluisaa tuoreyrttiä (kuten tilli, persilja tai basilika). Ainesten yhdistämiseen sopii esim. maidosta tehty tai kasvipohjainen jugurtti- tai tuorejuustovalmiste - oma ruokavalio huomioiden.
Ainesosat
400 g | kurkkua |
100 g | jäävuorisalaattia |
0,5 dl | maidotonta maustamatonta jugurttia (esim. soijasta) |
ripaus | sokeria |
pieni ripaus | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Pese kurkku. Raasta se karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään valumaan. Painele lusikalla, jotta liika neste irtoaa. (Hyödynnä kurkkumehu vaikka juomassa.)
2. Pese salaatti. Pilko se ohuiksi suikaleiksi.
3. Sekoita ainekset. Kurkusta saattaa irrota vieläkin nestettä, joten jätä täyte mielummin liian kuivaksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
4. Tarjoa täyte esim. leivän päällä.