Nokkosohukaiset soijajuomalla resepti

Jälkiruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nokkosta voi käyttää ruuanlaitossa ja leivonnassa pinaatin tapaan. Nokkosohukaiset maistuvat vaikkapa puolukkasurvoksen tai -hillon kera.

Ainesosat

5 dl soijajuomaa
1,5 dl kuivattua jauhettua nokkosta
4 dl hiivaleipäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl hedelmäsokeria
1 tl merisuolaa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: nokkonen, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kananmuna, hedelmäsokeri, merisuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset huolellisesti.

2. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunti.

3. Paista isoja ohukaisia paistinpannulla tai pieniä ohukaisia lettupannulla.