Jälkiruuat
Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Nokkosta voi käyttää ruuanlaitossa ja leivonnassa pinaatin tapaan. Nokkosohukaiset maistuvat vaikkapa puolukkasurvoksen tai -hillon kera.
Ainesosat
5 dl | soijajuomaa |
1,5 dl | kuivattua jauhettua nokkosta |
4 dl | hiivaleipäjauhoja |
2 | kananmunaa |
1 tl | hedelmäsokeria |
1 tl | merisuolaa |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
nokkonen, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kananmuna, hedelmäsokeri, merisuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset huolellisesti.
2. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunti.
3. Paista isoja ohukaisia paistinpannulla tai pieniä ohukaisia lettupannulla.