Neljän sitruksen kakku resepti

Neljän sitruksen kakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Neljän sitruksen kakku, joka valmistetaan kananmunista ja mantelijauhosta. Maistuu erityisesti sitrusten ystäville!

Ainesosat

1 appelsiini
1 sitruuna
1 mandariini
6 kananmunaa
250 g juoksevaa hunajaa
250 g mantelijauhoja
1 tl ruokasoodaa
Siirappi:  
1 appelsiinin kuori
1 verigreipin kuori
0,5 dl appelsiinimehua
0,5 dl verigreippimehua
150 g juoksevaa hunajaa
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, sitruuna, mandariini/klementiini/satsuma, kananmuna, greippi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), hunaja, manteli, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Pese hedelmät ja nosta kokonaisina kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että hedelmät peittyvät. Kiehauta vesi ja hauduta kannen alla 45 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä hauduttamisen aikana.

2. Kaada keitinvesi kattilasta. Anna hedelmien jäähtyä. Poista kuoret ja siemenet. Soseuta hedelmäliha tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

3. Vatkaa munat ja hunaja vaahdoksi. Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään ja lisää taikinaan. Lisää hedelmäsose ja sekoita varoen tasaiseksi.

4. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Leikkaa myös laidoille suikale leivinpaperista. Kaada taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ja avaa vuoan reunat vasta sitten.

6. Valmista siirappi. Pese ja raasta appelsiinin ja verigreipin kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehut.

7. Sekoita kattilassa kuoriraasteet, mehut ja hunaja. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia, kunnes kuoriraaste muuttuu hieman läpikuultavaksi ja pehmenee. Voit poistaa kuoriraasteen tai jättää sen siirapin sekaan.

8. Kaada osa siirapista kakun päälle ja laita loput tarjolle erilliseen kannuun.