
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Moneen ruokavalioon sopiva piirakka, jonka voi täyttää ja maustaa oman ruokavalion ja maun mukaan. Nakkien tilalla voit käyttää myös kinkkusuikaleita.
Ainesosat
Pohja: | |
250 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | perunajauhoja |
1 dl | gluteenitonta kauralesettä |
0,75 tl | suolaa |
0,75 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
n. 300 g | nakkeja |
1 | sipuli |
180 g | paprikaa |
2 tl | maidotonta margariinia |
0,25 tl | mustapippuria |
1 tl | oreganoa |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot, leseet ja suola murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Taputtele puolet taikinasta vuokaan.
4. Esipaista 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
5. Valmista täyte. Pilko nakit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Pese ja suikaloi paprika.
6. Ruskista nakit, sipuli ja paprika pannulla. Lisää mausteet ja kaada piirakkataikinan päälle.
7. Muotoile lopusta piirakkataikinasta kansi piirakan päälle lastan avulla tai kostutetuin käsin.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna hiukan vetäytyä ennen tarjoilua.