Nakkipiirakka resepti

Nakkipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Moneen ruokavalioon sopiva piirakka, jonka voi täyttää ja maustaa oman ruokavalion ja maun mukaan. Nakkien tilalla voit käyttää myös kinkkusuikaleita.

Ainesosat

Pohja:  
250 g maidotonta margariinia
1,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 dl gluteenitonta kauralesettä
0,75 tl suolaa
0,75 dl vettä
Vuoan voitelu:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
n. 300 g nakkeja
1 sipuli
180 g paprikaa
2 tl maidotonta margariinia
0,25 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
Linkitetyt ruoka-aineet: gluteeniton kaura, ruokasuola, vesi, sipuli, paprika (vihannes), oregano, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, sika, polydekstroosi, kumina, korianteri, paprikajauhe, mustapippuri, valkopippuri, valkosipuli

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot, leseet ja suola murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Taputtele puolet taikinasta vuokaan.

4. Esipaista 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.

5. Valmista täyte. Pilko nakit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Pese ja suikaloi paprika.

6. Ruskista nakit, sipuli ja paprika pannulla. Lisää mausteet ja kaada piirakkataikinan päälle.

7. Muotoile lopusta piirakkataikinasta kansi piirakan päälle lastan avulla tai kostutetuin käsin.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna hiukan vetäytyä ennen tarjoilua.