Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Suolaiset mukikakut kätkevät sisäänsä nakinpaloja ja kirsikkatomaatteja. Leivonnaiset valmistetaan mikroaaltouunissa, joten ne ovat nopeita tehdä vaikka yllätysvieraiden saapuessa. Mukikakku on myös mainio välipalana. Valitse mukikakuille noin kahden desilitran vetoiset kahvikupit.
Ainesosat
50 g | maidotonta margariinia |
2 dl | vettä |
4,5 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,25 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
4 | nakkia |
8 | kirsikkatomaattia |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Koristeluun: | tuoretta basilikaa |
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja sekoita kulhossa veden kanssa.
2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, suola ja pippuri. Lisää rasva-vesiseokseen.
3. Viipaloi nakit. Huuhtele ja viipaloi tomaatit.
4. Lisää nakki- ja tomaattiviipaleet sekä "juusto"raaste taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Taikina on melko kiinteää.
5. Voitele kahdeksan mukia rasvalla. Jaa taikina mukeihin ja painele pinta tasaiseksi.
6. Kypsennä mukikakut yksitellen mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 90 sekuntia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.