Nakkimukikakut resepti

Nakkimukikakut
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suolaiset mukikakut kätkevät sisäänsä nakinpaloja ja kirsikkatomaatteja. Leivonnaiset valmistetaan mikroaaltouunissa, joten ne ovat nopeita tehdä vaikka yllätysvieraiden saapuessa. Mukikakku on myös mainio välipalana. Valitse mukikakuille noin kahden desilitran vetoiset kahvikupit.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
2 dl vettä
4,5 dl täysjyväriisijauhoja
0,25 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 nakkia
8 kirsikkatomaattia
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Koristeluun: tuoretta basilikaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, tomaatti, basilika, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, mustapippuri, sika, E450, E316, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Sulata rasva ja sekoita kulhossa veden kanssa.

2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, suola ja pippuri. Lisää rasva-vesiseokseen.

3. Viipaloi nakit. Huuhtele ja viipaloi tomaatit.

4. Lisää nakki- ja tomaattiviipaleet sekä "juusto"raaste taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Taikina on melko kiinteää.

5. Voitele kahdeksan mukia rasvalla. Jaa taikina mukeihin ja painele pinta tasaiseksi.

6. Kypsennä mukikakut yksitellen mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 90 sekuntia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.