Naanleipä vehnästä resepti

Naanleipä vehnästä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Naanleipä kuuluu oleellisena osana intialaiseen ruokakulttuuriin. Voit kokeilla käyttää leipää intialaiseen tyyliin haarukan ja veitsen tilalla ruoan syömiseen.

Ainesosat

12 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
4 rkl sokeria
2 tl suolaa
5 dl vettä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokosokeri, ruokasuola, vesi, hiiva, E491, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola.

2. Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi ja lisää jauhoihin. Vaivaa yleiskoneella tai käsin 5-10 minuuttia.

3. Kohota 30 minuuttia. Vaivaa ilma pois, pyörittele 16 palloksi ja kohota 30 minuuttia.

4. Kauli pallot 1 sentin paksuisiksi letuiksi. Paista pannulla öljyssä noin 6 minuuttia. Kääntele useita kertoja paiston aikana.