
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Naanleipä kuuluu oleellisena osana intialaiseen ruokakulttuuriin. Voit kokeilla käyttää leipää intialaiseen tyyliin haarukan ja veitsen tilalla ruoan syömiseen.
Ainesosat
12 dl | vehnäjauhoja |
1 pussi | kuivahiivaa |
4 rkl | sokeria |
2 tl | suolaa |
5 dl | vettä |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokosokeri, ruokasuola, vesi, hiiva, E491, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola.
2. Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi ja lisää jauhoihin. Vaivaa yleiskoneella tai käsin 5-10 minuuttia.
3. Kohota 30 minuuttia. Vaivaa ilma pois, pyörittele 16 palloksi ja kohota 30 minuuttia.
4. Kauli pallot 1 sentin paksuisiksi letuiksi. Paista pannulla öljyssä noin 6 minuuttia. Kääntele useita kertoja paiston aikana.