
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Naanleipä kuuluu oleellisena osana intialaiseen ruokakulttuuriin. Voit kokeilla käyttää leipää intialaiseen tyyliin haarukan ja veitsen tilalla ruuan syömiseen. Tällä ohjeella valmistat pehmeitä naanleipiä, joissa on hyvä paistopinta. Leipä on parhaimmillaan vastapaistettuna ja lämpimänä. Pakasta ylijääneet leivät ja sulata myöhemmin leivänpaahtimen kautta tarjolle.
Ainesosat
12 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 pussi | kuivahiivaa |
4 rkl | sokeria |
2 tl | suolaa |
5 dl | vettä |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola.
2. Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi ja lisää jauhoihin. Vaivaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 3-5 minuuttia.
3. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
4. Pyörittele taikina 16 palloksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota 20 minuuttia.
5. Kauli pallot 1 sentin paksuisiksi letuiksi.
6. Paista pannulla runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia. Kääntele useita kertoja paiston aikana, esimerkiksi aina yhden minuutin välein.