Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Rikkidioksidi ja sulfiitti
Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Tuotteella on kontaminaatioriski: Maapähkinät ja maapähkinätuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet
Mysli ja pellavansiemenet tuovat leipään purutuntumaa. Reseptistä tulee 2 leipää.
Ohje: Finax
Ainesosat
50 g | tuorehiivaa |
6 dl | vettä |
1 dl | pellavansiemeniä |
4 dl | gluteenitonta hedelmämysliä |
50 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | siirappia |
1 rkl | omenaviinietikkaa |
3 tl | suolaa |
800 g | gluteenitonta jauhoseosta |
Voiteluun: | |
50 g | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
hiiva, vesi, siirappi, ruokasuola, pellavansiemen, tattari, riisijauho, ruokosokeri, E150a, maissit, kvinoa, maltodekstriini, riisitärkkelys, papaija, sokerijuurikaskuitu, auringonkukka/siemenet, ananas, E330, päärynä, E220, omena, maissi (vihannes), maissijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, etikka, E223, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikinakoukuilla varustetulla yleiskoneella noin 5 minuuttia. Voit käyttää myös sähkövatkainta taikinakoukuilla.
3. Anna taikinan levätä kulhossaan leivinliinan alla 30 minuuttia.
4. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi leiväksi. Anna leipien kohota peitettynä 30 minuuttia.
5. Paista 225-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
6. Voitele vastapaistetut leivät sulatetulla margariinilla.