Mysli-pellavansiemenleipä resepti

Mysli-pellavansiemenleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Rikkidioksidi ja sulfiitti
Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Tuotteella on kontaminaatioriski: Maapähkinät ja maapähkinätuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Mysli ja pellavansiemenet tuovat leipään purutuntumaa. Reseptistä tulee 2 leipää.

Ohje: Finax

Ainesosat

50 g tuorehiivaa
6 dl vettä
1 dl pellavansiemeniä
4 dl gluteenitonta hedelmämysliä
50 g maidotonta margariinia
0,5 dl siirappia
1 rkl omenaviinietikkaa
3 tl suolaa
800 g gluteenitonta jauhoseosta
Voiteluun:  
50 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, vesi, siirappi, ruokasuola, pellavansiemen, tattari, riisijauho, ruokosokeri, E150a, maissit, kvinoa, maltodekstriini, riisitärkkelys, papaija, sokerijuurikaskuitu, auringonkukka/siemenet, ananas, E330, päärynä, E220, omena, maissi (vihannes), maissijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, etikka, E223, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

2. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikinakoukuilla varustetulla yleiskoneella noin 5 minuuttia. Voit käyttää myös sähkövatkainta taikinakoukuilla.

3. Anna taikinan levätä kulhossaan leivinliinan alla 30 minuuttia.

4. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi leiväksi. Anna leipien kohota peitettynä 30 minuuttia.

5. Paista 225-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia.

6. Voitele vastapaistetut leivät sulatetulla margariinilla.