Mutakakkumuffinit resepti

Mutakakkumuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeat ja ihanan makeat muffinit maistuvat jälkiruuaksi. Täysjyväkaurajauho tuo valmiisiin leivonnaisiin purutuntumaa. Jos omistat muffinipellin, kannattaa laittaa paperiset muffinivuoat pellin koloihin. Näin muffinit paistuvat ryhdikkäiksi.

Muffinien kanssa voit tarjoilla esimerkiksi ruokavalioon sopivaa vispivalmistetta ja mikroaaltouunissa lämmitettyjä banaaniviipaleita (kuvassa).

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
0,5 dl riisijauhoja
1 dl tummaa kaakota
2,5 tl vanilliinisokeria
1,25 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, riisijauho, kaakaojauhe, kaakaovoi, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva ja sekoita sen joukkoon sokeri.

2. Lisää munat rasva-sokeriseokseen.

3. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Jaa taikina muffinivuokiin.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Muffinit saavat jäädä keskeltä hieman taikinamaisiksi mutakakun tyyliin.