Mustikkatäytekakku resepti

Mustikkatäytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Tämä mustikkainen kakku on gluteeniton, maidoton ja ennen kaikkea munaton. Jos ruokavalioosi sopii kananmuna, valitse jokin toinen pohjavaihtoehto ja käytä vain tämän ohjeen täytteitä. Kakku on suhteellisen tiivis, joten kunnon kostutus on tarpeen.

Sinivalkoisena tämä kakku sopii juhlistamaan niin Suomea kuin muitakin mustikan ystäviä. Tällä ohjeella saat kakun pieniin perhepiirin juhliin tai isompiin juhliin erityisruokavaliota noudattaville.

Ainesosat

Pohja:  
75 g maidotonta margariinia
2 dl kivennäisvettä
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeri
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Vuoan jauhotus: gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Kostutus: maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta)
Mousse:  
0,5 dl maidotonta vispi"kermaa"
2 rkl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. kookoksesta)
1 dl mustikkahilloa
Koristelu:  
0,5 dl maidotonta vispi"kermaa" pursotettuna
  pensasmustikoita
  maidotonta valkosuklaata rouhittuna
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, kookos, mustikka, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, tapiokatärkkelys, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, hapate, kaakaovoi, riisitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm, tilavuus 1,5-2 l).

2. Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää neste.

3. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.

4. Yhdistä seokset ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina kakkuvuokaan.

6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.

7. Jaa kakku 2 osaan. Kostuta osat. Kakku on tiivis, joten voit tehdä haarukalla reikiä, jolloin kostuke pääsee paremmin imeytymään.

8. Valmista mousse. Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon "jugurtti" ja hillo, sekoita tasaiseksi.

9. Kokoa kakku. Levitä mustikkamousse pohjan päälle. Aseta kansipala moussen päälle.

10. Vatkaa vispi. Kuorruta kakku vispillä, jätä osa kuorrutetta pursotuksia varten. Koristele pursotuksilla, pensasmustikoilla ja valkosuklaarouheella.