
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä mustikkainen kakku on gluteeniton, maidoton ja ennen kaikkea munaton. Jos ruokavalioosi sopii kananmuna, valitse jokin toinen pohjavaihtoehto ja käytä vain tämän ohjeen täytteitä. Kakku on suhteellisen tiivis, joten kunnon kostutus on tarpeen.
Sinivalkoisena tämä kakku sopii juhlistamaan niin Suomea kuin muitakin mustikan ystäviä. Tällä ohjeella saat kakun pieniin perhepiirin juhliin tai isompiin juhliin erityisruokavaliota noudattaville.
Ainesosat
Pohja: | |
75 g | maidotonta margariinia |
2 dl | kivennäisvettä |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeri |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Vuoan jauhotus: | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Kostutus: | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
Mousse: | |
0,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" |
2 rkl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. kookoksesta) |
1 dl | mustikkahilloa |
Koristelu: | |
0,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" pursotettuna |
pensasmustikoita | |
maidotonta valkosuklaata rouhittuna |
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm, tilavuus 1,5-2 l).
2. Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää neste.
3. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.
4. Yhdistä seokset ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina kakkuvuokaan.
6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
7. Jaa kakku 2 osaan. Kostuta osat. Kakku on tiivis, joten voit tehdä haarukalla reikiä, jolloin kostuke pääsee paremmin imeytymään.
8. Valmista mousse. Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon "jugurtti" ja hillo, sekoita tasaiseksi.
9. Kokoa kakku. Levitä mustikkamousse pohjan päälle. Aseta kansipala moussen päälle.
10. Vatkaa vispi. Kuorruta kakku vispillä, jätä osa kuorrutetta pursotuksia varten. Koristele pursotuksilla, pensasmustikoilla ja valkosuklaarouheella.