
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Siman voi valmistaa myös marjoista. Tässä reseptissä on käytetty pakastemustikoita.
Ainesosat
6 dl | mustikoita |
500 g | fariinisokeria |
4 l | vettä |
0,25 tl | kuivahiivaa |
0,5 dl | rusinoita |
Valmistusohje
1. Jos käytät pakastemustikoita, ota ne huoneenlämpöön sulamaan.
2. Laita mustikat ja sokeri isoon astiaan.
3. Keitä 2 litraa vettä. Kaada se astiaan sokerin päälle. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Soseuta mustikat nesteen joukkoon sauvasekoittimella. (Tai jätä soseuttamatta, jolloin mustikat jäävät siivilään, kun simaa myöhemmin pullotetaan. Kokonaisista mustikoista valmistettu sima maistuu vähemmän mustikkaiselle kuin soseesta valmistettu.)
4. Lisää 2 litraa kylmää vettä. Sekoita. Anna tarvittaessa jäähtyä ja lisää kuivahiiva huoneenlämpöiseen simaan.
5. Anna siman tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä.
6. Laita pulloon 5-8 rusinaa. Siivilöi marjamurska simasta tiheän pikkusiivilän avulla ja kaada sima pulloihin. Jätä korkit hieman löysälle, jotta käymisen synnyttämä paine pääsee ulos.
7. Anna tekeytyä kolme vuorokautta huoneenlämmössä. Kun rusinat nousevat pinnalle, sima on valmista. Viilennä valmis sima jääkaapissa ja nauti.