Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä reseptissä käytetään kananmunan tilalla No Egg -kananmunankorvikejauhetta. Kokeile mustikoiden tilalla myös muita marjoja. Reseptistä tulee pellillinen piirakkaa.
Ainesosat
4 tl | No Egg -kananmunankorviketta |
1,2 dl | vettä |
4 dl | sokeria |
2 dl | perunajauhoja |
2 dl | riisijauhoja |
2 dl | tattarijauhoja |
2 dl | teffjauhoja |
1 rkl | leivinjauhetta |
1 tl | psylliumia |
2 tl | vanilliinisokeria |
200 g | maidotonta margariinia |
2 dl | vettä |
400 g | mustikoita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, mustikka, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, riisijauho, tattari, teff, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, psylliumsiemen, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl
1. Vatkaa kananmunankorvikejauhe ja vesi sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, jolloin muodostuu kevyttä vaahtoa. Lisää sokeri koko ajan vatkaten.
2. Mittaa jauhojen sekaan leivinjauhe, psyllium ja vanilliinisokeri. Sekoita varovasti vaahdon joukkoon.
3. Sulata rasva ja lisää kevyesti sekoittaen taikinaan. Lisää myös vesi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Ripottele pinnalle jäiset mustikat.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.