Mustikkapai resepti

Mustikkapai
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä mustikkapai maistuu esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Voit vaihtaa täytteen mustikat myös herukoihin.

Ohje: Raisio

Ainesosat

Pohja:  
200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
250 g mustikoita
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta tunniksi jääkaappiin.

3. Voitele irtopohjavuoka tai piirakkavuoka. Levitä puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada vuokaan.

5. Ripottele loput taikinasta pieninä nokareina mustikoiden päälle. Päälle ripoteltu taikina sulautuu uunissa yhteen "kanneksi" piirakan päälle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.