
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mehevä mustikkapai maistuu esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Voit vaihtaa täytteen mustikat myös herukoihin.
Ohje: Raisio
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
4 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
Voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
250 g | mustikoita |
0,5 dl | sokeria |
2 rkl | perunajauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta tunniksi jääkaappiin.
3. Voitele irtopohjavuoka tai piirakkavuoka. Levitä puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada vuokaan.
5. Ripottele loput taikinasta pieninä nokareina mustikoiden päälle. Päälle ripoteltu taikina sulautuu uunissa yhteen "kanneksi" piirakan päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.