Mustikkamarmeladit agar-jauheella resepti

Mustikkamarmeladit agar-jauheella
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Itse tehdyt marmeladikarkit on helppo valmistaa. Raaka-aineeksi voi valita sen mehun, joka sopii ruokavalioon. Agar valmistetaan merilevästä ja sitä löytyy kauppojen maustehyllystä. Kauppanimenä on yleisimmin agar agar -jauhe. Varaa marmeladien kuivumiseen aikaa 1-3 päivää.

Tästä reseptistä tulee n. 1 cm paksuinen 20 cm x 20 cm levy, jonka voi leikata n. sadaksi kuutioksi. Kuvassa lautasella on kuutioita ennen ja jälkeen sokeroinnin, ja yhteensä vajaa puolet annoksesta.

Valmista erivärisistä ja erimakuisista mehuista. Tai valmista vaikka joulumakeisia jouluisten mausteiden kera.

Ainesosat

5 dl juotavaksi sopivaa mehua (esim. mustikka)
5 dl sokeria
2 rkl agar-jauhetta
Pinnalle:  
1 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: mustikka, ruokosokeri, agar

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Jos käytät tiivistemehua, laimenna sitä jonkin verran. Lisää mehu ja sokeri kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri on sulanut.

2. Anna seoksen kiehua. Ripottele agar-jauhe kiehuvan seoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Anna kiehua vielä kaksi minuuttia välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetki kattilassa.

3. Vuoraa astia (n. 20 cm x 20 cm) muovikelmulla. Kaada seos astiaan. Anna jäähtyä ja jähmettyä yön yli.

4. Ota hyytynyt levy astiasta ja leikkaa kuutioiksi. Anna kuutioiden kuivua mielellään yön yli tai tarvittaessa pidempääkin.

5. Kosteaan pintaan ei kannata laittaa sokeria, sillä se sulaa. Kun kuutiot takertuvat sormiin ilman, että siitä jää kosteutta, ne ovat valmiita sokeroitaviksi. Laita pieneen kulhoon hienoa sokeria, ja pyörittele kuutiot sokerissa muutama kerrallaan. Nosta kuutiot puhtaan leivinpaperin päälle vielä hetkeksi ja laita sitten suljettuun lasiastiaan.

Reseptiin liittyviä tuotteita