
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munattomien kakkupohjien väliin levitetään marjaisaa vaahtoa. Valitse ruokavalioosi ja mieltymyksiisi sopivat marjat, hillo ja vispivalmiste. Voit täyttää leivonnaisen jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se saa mehevöityä jääkaapissa. Kuorruta ja koristele tarjoilupäivänä.
Leivos on suunniteltu Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Ainesosat
Taikina: | |
1,5 dl | kädenlämpöistä vettä |
1,5 rkl | No Egg -kananmunankorviketta |
1,5 dl | sokeria |
0,75 tl | vanilliinisokeria |
2,25 dl | perunajauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 rkl | rypsiöljyä |
Kostutus: | |
2 rkl | vettä |
Täyte: | |
0,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | mustikoita |
0,5 dl | vadelmahilloa |
Päälle: | |
1 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
1 tl | vanilliinisokeria |
0,5 dl | tomusokeria |
pari tippaa | sulaneiden pakastemustikoiden nestettä |
mustikoita tai pensasmustikoita |
Valmistusohje
1. Vaahdota vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Vatkaa muutama minuutti. Lisää sokeri joukkoon koko ajan vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon hyvin varovasti vispilällä käännellen. Lisää öljy viimeiseksi. Älä vatkaa.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaiseksi suorakaiteeksi. Paista 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kahdeksi samankokoiseksi levyksi.
4. Kostuta kakkulevyt vedellä.
5. Vatkaa täytteen "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla ja sekoita mustikat joukkoon. Levitä kakkulevylle ohut kerros hilloa. Levitä hillon päälle mustikka"kerma". Nosta toinen levy päälle.
6. Vatkaa päälle tuleva "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla. Levitä kakulle. Leikkaa reunat tasaisiksi. Leikkaa kakku yhdeksään osaan.
7. Sekoita tomusokeri ja mustikkaneste. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota koristeluja leivosten pinnalle.
8. Koristele mustikoilla. Jos käytät metsämustikoita, lisää ne vasta juuri ennen tarjoilua. Pensasmustikat voit lisätä jo aiemmin, koska ne eivät päästä väriä.