Mustikkaleivos kananmunankorvikkeella resepti

Mustikkaleivos kananmunankorvikkeella
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Munattomien kakkupohjien väliin levitetään marjaisaa vaahtoa. Valitse ruokavalioosi ja mieltymyksiisi sopivat marjat, hillo ja vispivalmiste. Voit täyttää leivonnaisen jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se saa mehevöityä jääkaapissa. Kuorruta ja koristele tarjoilupäivänä.

Leivos on suunniteltu Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Ainesosat

Taikina:  
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1,5 rkl No Egg -kananmunankorviketta
1,5 dl sokeria
0,75 tl vanilliinisokeria
2,25 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl rypsiöljyä
Kostutus:  
2 rkl vettä
Täyte:  
0,5 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1 tl vanilliinisokeria
2 dl mustikoita
0,5 dl vadelmahilloa
Päälle:  
1 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1 tl vanilliinisokeria
0,5 dl tomusokeria
pari tippaa sulaneiden pakastemustikoiden nestettä
  mustikoita tai pensasmustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, mustikka, vadelma, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, rypsiöljy, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
9
kpl

1. Vaahdota vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Vatkaa muutama minuutti. Lisää sokeri joukkoon koko ajan vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon hyvin varovasti vispilällä käännellen. Lisää öljy viimeiseksi. Älä vatkaa.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaiseksi suorakaiteeksi. Paista 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kahdeksi samankokoiseksi levyksi.

4. Kostuta kakkulevyt vedellä.

5. Vatkaa täytteen "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla ja sekoita mustikat joukkoon. Levitä kakkulevylle ohut kerros hilloa. Levitä hillon päälle mustikka"kerma". Nosta toinen levy päälle.

6. Vatkaa päälle tuleva "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla. Levitä kakulle. Leikkaa reunat tasaisiksi. Leikkaa kakku yhdeksään osaan.

7. Sekoita tomusokeri ja mustikkaneste. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota koristeluja leivosten pinnalle.

8. Koristele mustikoilla. Jos käytät metsämustikoita, lisää ne vasta juuri ennen tarjoilua. Pensasmustikat voit lisätä jo aiemmin, koska ne eivät päästä väriä.