
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perinteinen mustikkakukko tehdään ruisjauhosta. Tässä reseptissä ruis on vaihdettu teffiin, joka värinsä ja makunsakin puolesta sopii hyvin rukiin tilalle. Tarjoile herkullinen mustikkakukko lämpimänä ruokavalioosi sopivan vispivalmisteen tai jäätelön kanssa.
Ainesosat
Taikina: | |
200 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
3 dl | teffjauhoja |
1,5 dl | perunajauhoja |
1 tl | psylliumia |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
600 g | pakastemustikoita |
0,5 dl | sokeria |
0,5 dl | perunajauhoja |
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahtoon.
3. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja nosta jääkaappiin.
4. Painele loput taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
5. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho keskenään. Levitä vuokaan.
6. Ota sivuun laitettu taikina jääkaapista. Kaulitse levyksi leivinpaperin päälle. Voit jauhottaa leivinpaperin kevyesti teffillä. Kumoa levy leivinpaperin avulla mustikkakukon kanneksi. Painele reunat sormin kiinni.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.