Mustikkakiisseli resepti

Mustikkakiisseli
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kiisseli on raikas ja nopeasti valmistuva jälkiruoka. Tämä kiisseli on valmistettu pelkästä mustikasta. Halutessasi voit laittaa kiisseliin myös puna-tai mustaherukoita.

Ainesosat

2,5 dl vettä
0,75 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
2 dl mustikoita
Pinnalle:  
2 tl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, mustikka, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Sekoita kattilassa neste, perunajauho ja sokeri.

2. Kuumenna seosta. Sekoita rauhallisesti kattilan pohjia myöten koko kuumennuksen ajan. Kun seos kiehahtaa, siirrä kattila pois kuumalta levyltä.

3. Sekoita kiisseliin marjat.

4. Jaa kiisseli tarjoilukulhoihin. Ripottele pinnalle sokeria.

Reseptiin liittyviä tuotteita