Mustikkakaurakeksit resepti

Mustikkakaurakeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliseen kauraan voi yhdistää eri marjoja. Mustikoiden sijaan myös esimerkiksi puolukat sopivat tähän loistavasti. Kananmunan sijaan taikinassa käytetään pieni määrä marja- tai hedelmäsosetta.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 dl mustikkasosetta (tai muuta hedelmäsosetta)
1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, mustikka, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
28
kpl

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sose.

2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan.

3. Kääntele joukkoon mustikat.

4. Nosta taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Muotoile pyöreähköjä pipareita ja litistä hieman. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät melko paljon uunissa. Noin 5 cm halkaisijaltaan oleva keksi leviää uunissa noin 8 cm suuruiseksi. Pellille mahtuu yhteen riviin kolme tai neljä keksiä.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Koepaista ensimmäisellä pellillä vain pari keksiä, niin näet miten ne leviävät. Anna keksien jäähtyä ja kovettua pellillä.