Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mustikkainen täyte hurmaa kääretortun välissä. Tämä sinivalkoinen kääretorttu sopii hyvin erilaisiin juhliin Suomen kunniaksi. Voit vaihtaa mustikan myös mustaherukkaan.
Ainesosat
Taikina: | |
4 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 dl | perunajauhoja |
Kumoamiseen: | |
1 rkl | sokeria |
Täyte: | |
1,5 dl | mustikkahilloa |
1 dl | mustikoita |
Päälle: | |
0,75 dl | maidotonta vispivalmistetta (esim. soijasta) |
1 tl | vanilliinisokeria |
mustikoita |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita erillisessä kulhossa leivinjauhe ja jauhot. Siivilöi vaahdon joukkoon kevyesti kaapimella sekoittaen.
3. Kumoa taikina leivinpaperoidulle pellille. Levitä tasaiseksi.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia.
5. Nosta pöydälle leivinpaperi ja ripottele paperille sokeria. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varoen, mutta jätä se vielä torttulevyn päälle ehkäisemään levyn kuivumista.
6. Levitä jäähtyneelle levylle hillo ja marjat. Rullaa torttu.
7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla ja levitä tortun kääretortun päälle. Koristele mustikoilla. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne tortun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.