Mustikkajugurttivaahto resepti

Mustikkajugurttivaahto
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raikas, kuohkea ja nopeasti valmistuva jälkiruoka kruunaa herkullisen aterian. Maista ja mausta sopivalla määrällä sokeria ja marjoja. Voit käyttää jälkiruokaan myös maustettua laktoositonta jugurttia, jos sinulla ei ole marjoja.

Saat reseptistä maidottoman, kun vaihdat kerman ja jugurtin tilalle vastaavat kasvipohjaiset ruokavalioosi sopivat tuotteet.

Ainesosat

2 dl laktoositonta vispikermaa
2 dl laktoositonta jugurttia
0,25 dl sokeria
1 dl mustikoita
1 dl gluteenitonta mysliä
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, mustikka, maissi (vihannes), E322/auringonkukkalesitiini, viinirypäle/rusina, auringonkukkaöljy, taateli, riisijauho, auringonkukka/siemenet, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Vaahdota kerma.

2. Sekoita kerman joukkoon jugurtti ja sokeri. Maista ja lisää halutessasi sokeria.

3. Jätä pieni määrä mustikoita sivuun. Kääntele muut mustikat ja mysli jälkiruuan joukkoon.

4. Jaa annoskulhoihin. Koristele mustikoilla ja tarjoile.