Mustikkajälkiruoka resepti

Mustikkajälkiruoka
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mustikkajälkiruoka on raikas päätös aterialle. Jälkiruoka on valmistettu Oatlyn kauratuotteesta, joka on erittäin vähägluteenista.

Resepti on muokattu Finnamylin ohjeesta.

Ainesosat

1 dl perunasuurimoita
4 dl kasvijuomaa (esim. kaurasta)
0,5 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
2,5 dl maidotonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Koristelu: mustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: mustikka, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho), E330, vesi, kaura (vilja), rapsiöljy, E340, E170, ruokasuola, E101, kookosöljy, E472b, E472e, vanilja, E415, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
7
kpl

1. Keitä perunasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon mustikat ja sokeri. Anna jäähtyä kunnolla.

2. Vatkaa jäähtynyttä puuroa muutama minuutti kuohkeaksi.

3. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita puolet kastikkeesta varoen puuron joukkoon. Lisää halutessasi ripaus sokeria.

4. Annostele jälkiruoka-astiaan kerroksittain puuro ja loput vanilliinikastikkeesta. Koristele annos jäisillä mustikoilla.