Mustikkahyve resepti

Mustikkahyve
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä perinteinen herkku valmistetaan marjoista, talkkunasta ja kermasta, tässä tapauksessa maidottomasta vispivalmisteesta. Tarkista käyttämäsi talkkunan ainesosat. Tässä ohjeessa on käytetty gluteenitonta kauratalkkunaa. Voit valmistaa hyveen tuoreista mustikoita tai pakastemustikoista.

Ainesosat

2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1-2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl gluteenitonta kauratalkkunaa
2,5 dl mustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, mustikka, vesi, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, keinotekoinen aromi, gluteeniton kaura, ruokasuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokerit ja talkkuna.

2. Lisää mustikat ja sekoita hyvin. Jätä muutama lusikallinen mustikoita koristeluun. Voit kevyesti soseuttaa mustikoita erillisessä astiassa haarukalla ennen yhdistämistä vaahtoon.

3. Annostele jälkiruoka kulhoihin. Nosta jääkaappiin tekeytymään. Koristele mustikoilla ennen tarjoilua.