
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Värikäs marjapiirakka. Laita siihen mustikoita ja vadelmia, tai vaikka mansikoita ja viinimarjoja.
Ainesosat
Taikina: | |
1,5 dl | maissijauhoa |
1 dl | kikhernejauhoa |
0,5 dl | maissitärkkelystä |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1 dl | vettä |
0,5 dl | maidotonta margariinia |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Jauhotukseen: | kikhernejauhoa |
Täyte: | |
2 dl | mustikoita |
2 dl | vadelmia (tai muita marjoja) |
3 rkl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, mustikka, vadelma, ruokosokeri, maissijauho, kikherne, maissitärkkelys, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva. Lisää vesi ja rasva kuiviin aineisiin. Sekoita hyvin.
3. Levitä taikina painelemalla voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
4. Esipaista pohjaa 220-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
5. Lisää haluamasi täyte. Sekoita marjat ja sokeri kevyesti keskenään ja laita piirakkapohjan päälle. Jatka paistamista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
Vinkki: Murotaikina kypsyy melko nopeasti, joten vältä liikaa paistamista, ettei piirakkaan tule turhan paahteinen maku.